Ndërlidhjet

Rusi: Rubla shënon kthim modest


Pamje e informacioneve elektronike në një këmbimore në Moskë

Monedha ruse, rubla, sot ka përfunduar me një përfitim modest, pasi është ripërtrirë pas rënies së vazhdueshme. Sot ajo në Moskë është këmbyer 54 rubla për 1 dollar amerikan.

Më herët këtë muaj, rubla pat rënë në 80 rubla për një dollar, e goditur nga kombinimi i efekteve të çmimit të ulët të naftës dhe sanksioneve perëndimore për shkak të rolit të Rusisë në Ukrainë.

Këtë javë, rubla u ripëtri, por pastaj u ndal pas shpalljes së Bankës Qendrore të Rusisë se i ka humbur afro 16 miliardë dollarë rezerva të këmbimeve të jashtme, gjatë periudhës 12 e deri më 19 dhjetor.

XS
SM
MD
LG