Ndërlidhjet

Papa Françesku dënon sulmet në Paris


Papa Françesku

Papa Françesku ka dënuar fundamentalizmin fetar, që ka frymëzuar masakrat në Paris dhe konfliktet e vazhdueshme në Lindjen e Mesme.

“Shfaq shpresën se liderët fetarë, politikë dhe intelektualë, sidomos ata të komunitetit myslimanë, do të dënojnë të gjitha interpretimet fundamentaliste dhe ekstremiste të fesë, që përpiqen të justifikojnë akte të tilla të dhunës”, ka thënë Papa Françesku.

Ai i ka bërë këto komente në adresimin vjetor për ambasadorët në Vatikan.

XS
SM
MD
LG