Ndërlidhjet

Kerry në Bullgari, diskutime për energjinë


Sekretari amerikan i Shtetit, John Kerry.

Sekretari amerikan i Shtetit, John Kerry, ndodhet në Bullgari për të diskutuar me autoritetet e atjeshme zgjerimin e burimeve të energjisë.

Bullgaria varet nga Rusia për 85 për qind të gazit dhe 100 për qind të energjisë bërthamore.

Pasi Rusia ka anuluar ndërtimin e tubacionit të gazit, Rrjedha e Jugut, i cili do të kalonte nëpër Bullgari, është shfaqur nevoja për zgjerimin e burimeve të saj të energjisë.

Në mesin e ideve është ndërtimi i një tubacioni të gazit natyror nga Greqia.

XS
SM
MD
LG