Ndërlidhjet

Apple: Fitim rekord nga telefonat iPhone


Ilustrim

Fitimi tremujor i gjigantit të teknologhisë Apple ka pasur një rritje rekorde prej 18 miliardë dollarësh në fund të vitit të kaluar, për shkak të shitjes së modeleve të iPhone me ekran të madh, kryesisht në Kinë.

Fitimi i paparë deri më tani prej 74.6 miliadë dollarësh, ka rezultuar nga shitja e 74.5 milionë iPhone.

“Kërkesa për iPhone ka qenë tronditëse dhe përtej pritjeve tona” ka thënë shefi ekzkutiv i Apple, Tim Cook.

Kompania tha se shitjet janë dyfishuar në Kinë dhe Tajvan por edhe në Brazil.

Fitimi është rritur për 44 për qind edhe në Shtetet e Bashkuara

Rezervat monetare të Apple tashmë janë 178 miliadrë dollarë.

XS
SM
MD
LG