Ndërlidhjet

Pakistani kritikon marrëveshjen SHBA-Indi


Ilustrim

Pakistani e ka kritikuar një marrëveshje që është arritur gjatë vizitës në Indi të presidentit amerikan, Barak Obama, përkitazi me zbatimin e një marrëveshje të mërershme për energjinë bërthamore.

Ministria e jashtme në Islamabad ka thënë se zbatimi marrëveshjes civile bërthamore e vitit 2008, do të ketë ndikim të keq në stabilitet dhe në parandallimin e programeve bërthamore në Azinë Qëndrore.

Pakistani gjithashtu e ka kundërshtuar mbështetjen që SHBA-ja ia ka dhënë anëtarësimit të Indisë në Grupin e Furnizuesve Bërthamorë.

Grubi shumëkombësh ka përe qëllim që ta reduktoj përhapjen bërthamore, duke kontrolluar eksportin e materialeve bërthamore.

XS
SM
MD
LG