Ndërlidhjet

Shkencëtarët që po ndjekin shpërthimin e Ebolës në Guine, thonë se virusi ka pësuar mutacion.

Hulumtuesit nga Institui Pasteur në Francë, i cili i pari ka identifukuar shpërthimin në mars të vitit të kaluar, janë duke hetuar nëse Ebola është bërë më shumë ngjitëse.

Mbi 22,000 njerëz janë infektuar me këtë virus dhe 8,795 kanë vdekur në Guine, Sirea Leone dhe Liberi.

Shkencëtarët kanë nisur të analizojnë qindra mostra gjaku nga pacientët me Ebola në Guine.

Ata po përcjellin se si po ndryshon natyra e virusit dhe nëse është në gjendje të kalojë më lehtë nga njëri person te tjetri.

XS
SM
MD
LG