Ndërlidhjet

Zbulohen detaje të reja për fluturimin QZ8501


Ilustrim

Kopiloti i fluturimit QZ8501 të kompanisë AirAsia, shtetasi francez, Remi Plesel, ka qenë duke drejtuar aeroplanin përpara se është rrëzuar.

Hetuesit indonezianë thonë se ky informacion vjen nga regjistruesi i të dhënave të fluturimit dhe regjistruesi i zërave në kabinë.

Aeroplani është rrëzuar në Detin Java më 28 dhjetor, derisa ka qenë duke fluturuar nga qyteti Surabaja i Indonezisë për në Singapor.

Në bord kanë qenë 162 njerëz, ndërsa vetëm 70 trupa janë gjetur.

Mardjono Siswosuwarno, hetuesi kryesor i Komitetit të Indonezisë për Siguri të Transportit, ka thënë se regjistruesi i të dhënave “ka orfuar pasqyrë mjaft të qartë” të asaj që ka ndodhur në momentet e fundit të fluturimit.

Mardjono ka thënë se aeroplani, përpara incidentit, ka qenë “duke fluturuar brenda kufijve të peshës” dhe se ekuipazhi i fluturimit ka pasur licencat e duhura dhe certifikatat mjekësore.

XS
SM
MD
LG