Ndërlidhjet

Zbulohen dy statuja të Michelangelos


Michelangelo

Muzeu Fitzwater në Britani ka njoftuar se dy statuja të bronzit, që kanë qenë subjekt i një debati për vite, besohet se janë veprat e vetme prej bronzi të Michelangelos, të cilat kanë mbijetuar.

Hulumtuesit kanë thënë se një ekip ndërkombëtar, i udhëhequr nga hulumtues të Universitetit të Kembrixhit dhe të Muzeut Fitzwater, kanë zbuluar prova të reja, që lidhin statujat e një të riu dhe një plaku me vizatimet nga një nxënës i Michelangelos.

Ekipi hulumtues do të vazhdojë ekzaminimin e statujave dhe gjetjet e tij do të publikohen në një konferencë në muajin korrik.

Michelangelo ka bërë disa statuja bronzi, por është menduar se të gjitha ato janë shkatërruar apo zhdukur përgjithmonë.

XS
SM
MD
LG