Ndërlidhjet

Sot - Dita Botërore e Kancerit


Ilustrim

Sot është Dita Botërore e Kancerit, e cila ka për qëllim të rrisë vetëdijen për këtë sëmundje dhe të inkurajojë parandalimin, zbulimin dhe trajtimin e saj.

Qëllimi kryesor i kësaj dite është të reduktojë në mënyrë të konsiderueshme sëmundjet dhe vdekjet që shkakton kanceri deri më 2020.

Në Kosovë, vetëm gjatë vitit 2014 janë regjistruar rreth 800 raste të reja me kancer.

Format më të shpeshta të regjistruara në Kosovë janë: kanceri i gjirit te gratë dhe ai i mushkërive te burrat.

XS
SM
MD
LG