Ndërlidhjet

Netanyahu do që hebrenjtë evropianë të shkojnë në Izrael


Kryeministri i Izraelit, Bejamin Netanyahu.

Kryeministri i Izraelit, Benjamin Netanyahu, u ka bërë thirrje hebrenjve që jetojnë në Evropë që të imigrojnë në Izrael.

Netanyahu ka thënë se përderisa anti-semitizmi dhe sulmet kundër hebrenjve në Evropë rriten, Izraeli mund t’i mbajë të sigurt hebrenjtë.

Ai ka thënë se shpreson për “megrim masiv” nga hebrenjtë evropianë.

Komentet e Netanyahut vijnë pas të shtënave vdekjeprurëse në sinagogën kryesore të Kopenhagës më 14 shkurt dhe një muaj pas vrasjes së katër hebrenjve në një dyqan në Paris.

XS
SM
MD
LG