Ndërlidhjet

Ingushetia kujton viktimat e 1944-tes


Ilustrim

Banorët e Ingushetisë po i përkukjtojnë sot viktimat e e deportimit të vitit 1944 nga Kaukzai Verior.

Ceremoniëtë dhe lutjet po bëhen në xhami dhe varreza, gjatë ditës së sotme.

Nga 23 shkurti i vitit 1944 e deri më 9 mars të të njejtit vit, autoritetet sovjetike i kishin deportuar pothuajse të gjithë çeçenët, rreth 650 mijë sosh, për në Azinë qendrore, me pretendimin se ata ishin bashkëpunëtorë të Gjermanisë naziste.

Gjysma e të dëbuarve kishin vdekur rrugës për shkak të kushteve të këqija në të cilat kanë jetuar.

Më 1957, të mbijetuarit u lejuan të kthehen në Kaukzain Verior

XS
SM
MD
LG