Ndërlidhjet

OKB: Libisë t’i vihet embargo armësh


Libi

Kombet e Bashkuara thonë se kontrolli i armëve në Libi “nuk ekziston pothuajse fare”.

Raporti i një paneli të ekspertëve bën thirrje për forcimin e embargos së armëve, edhe pse Tripoli thotë se ajo duhet të hiqet.

Raporti po ashtu rekomandon krijimin e një force monitoruese që do të ndihmonte Qeverinë e Libisë të ndalojë rrjedhën e armnëve dhe eksportin ilegal të naftës.

Komuniteti ndërkombëtar është alarmuar nga shfaqja e fundit e militantëve të lidhur me Shtetin Islamik në Libi.

XS
SM
MD
LG