Ndërlidhjet

Palestinezët ndërpresin marrëveshjen e sigurisë me Izraelin


Flamuri palestinez

Organizata për Çlirimin e Palestinës ka vendosur që t’i japë fund marrëveshjes me Izraelin për bashkëpunim në siguri, e cila është arritur më 1993 në Oslo.

Kjo organizatë është trupi përfaqësues i palestinezëve dhe vendimet e saj janë të detyrueshme për Autoritetetin Palestinez.

Zhvillimi i fundit në praktikë nënkupton fundin e ndarjes së inteligjencës për grupet militante, të tilla si Hamasi.

Vendimi është shenjë e përkeqësimit të marrëdhënieve midis Izraelit dhe Autoritetetit Palestinez.

Vëzhguesit thonë se ky vendim është hakmarrje e palestinezëve, pasi Izrali ka ndërprerë transferimet e taksave, një burim këto kryesor i fondeve për Autoritetin Palestinez.

Izraeli ka suspenduar transferimet e taksave pas vendimit të Autoritetit Palestinez për t’iu bashkuar Gjykatës Ndërkombëtare për Krime, në muajin janar.

Ngrirja e taksave ka bërë që qeveria të mos jetë në gjendje të paguajë mijëra punëtorë.

XS
SM
MD
LG