Ndërlidhjet

Sot do të ndodhë eklipsi diellor


Ilustrim

Në Evropë dhe disa pjesë të Azisë dhe Afrikës do të ndodhë sot eklipsi diellor.

Kjo dukuri ndodh kur Hëna kalon mes Tokës dhe Diellit, duke errësuar tërërisht ose pjesërisht imazhin e Diellit për shikuesit në Tokë.

Eklipsi i plotë do të jetë i dukshëm në ishujt Faroe të Danimarkës dhe në arqipelagun Svalbard të Norvegjisë.

XS
SM
MD
LG