Ndërlidhjet

Sot është dita për të qenë të lumtur


Ilustrim

Sot është Dita Ndërkombëtare e Lumturisë.

Kjo ditë ka për qëllim të vërë në pah se lumturia është qëllim themelor i njeriut dhe shërben si thirrje vendeve që të përshtasin politikat publike, në mënyrë që të përmirësojnë mirëqenien e të gjithë popujve.

Njëzet marsi është shpallur si Dita Ndërkombëtare e Lumturisë në vitin 2012 nga Kombet e Bashkuara.

OKB thotë se për të rritur lumturinë globale,zhvillimi ekonomik duhet të shoqërohet me mirëqenien sociale dhe mjedisore.

XS
SM
MD
LG