Ndërlidhjet

Bullgaria qortohet ashpër për kushtet në burgje


Një mekanizëm i lartë për mbikqyrjen e të drejtave të njeriut në Evropë ka qortuar ashpër Bullgarinë për neglizhencën që të krijojë kushte normale në burgjet e shkatërruara dhe të mbipopulluara të vendit.

Përmes një komunikatë të lëshuar sot, komiteti anti-torturë i Këshillit të Evropës tha se autoritetet e Bullgarisë kanë dështuar të adresojnë " mangësitë themelore në trajtimin dhe kushtet e paraburgimit të personave të privuar nga liria".

Raporti gjithashtu tha se trajtimi i keq i qëllimshëm i të burgosurve është në rritje, dhe nënvizoi se "korrupsioni endemik" është një nga problemet më madhore të sistemit të burgjeve të Bullgarisë.

XS
SM
MD
LG