Ndërlidhjet

Breedlove: Konvoji ushtarak amerikan – mesazh i sigurisë


Gjenerali Philip Breedlove

Komandanti i lartë i NATO-s, Philip Breedlove, tha sot se konvoji me makina të blinduara i ushtrisë amerikane, duke kaluar nëpër rugët e Çekisë, ka dërguar mesazh të sigurisë së sërishme.

Këto komente ai i bëri gjatë qëndrimit të sotëm në Bukuresht të Rumanisë.

Dje, në Pragë të Çekisë ka arritur konvoji ushtarak i Shteteve të Bashkuara gjatë rrugës së tij për në Gjermani.

Konvoji është kthyer nga stërvitja 6 mujore me Poloninë dhe vendet baltike, që janë aleatë të NATO-s.

Regjimenti i Dytë i makinave të blinduara të ushtrisë amerikane është pritur me ngrohtësi, derisa ka udhëtuar gjatë gjithë Polonisë dhe në Çeki.

Konvoji ushtarak amerikan i ka kaluar më tepër se 1 mijë kilometra gjatë disa ditëve të fundit, për të demonstruar mbështetje për aleatët e Evropës Lindore, që janë të shqetësuar nga aksionet e Rusisë në Ukrainë.

Në Çeki, ka pasur edhe disa rotesta të vogla që janë organizuar nga Partia Komuniste e Çekisë.

XS
SM
MD
LG