Ndërlidhjet

Franca, Gjermania kërkojnë kontroll të qarkullimit të parave


Parliamenti evropian, Strasbourg

Evropa ka nevojë të forcojë luftën për bllokimin e qarkullimit të parave që për cak e ka financimin e terrorizmit, kanë thënë ministrat e financave të Francës dhe Gjermanisë në një letër që ia kanë dërguar Komisionit Evropian.

Michel Sapin dhe Wolfgang Schaeuble, në mesin e propozimeve të bëra kanë thënë se duhet bërë edhe ndërtimi i një sistemi të ngrirjes së aseteve të atyre që jetojnë në Evropë, dhe atyre që nuk jetojnë në kontinentin e vjetër.

Tre personat që në janar vranë 17 persona në Paris, kanë qenë nënshtetas të Francës.

XS
SM
MD
LG