Ndërlidhjet

Parashikime shumë të mira për ekonominë gjermane


Ilustrim

Institutet kryesore për ekonomi në Gjermani e kanë ndryshuar shumë parashikimin për rritjen ekonomike të Gjermanisë, raporton AFP.

Sipas këtij njoftimi, ekonomia më e fortë e Evropës, këtë vit do të rritet për 2.1 % duke iu falenderuar çmimeve të lira të naftës, nivelit të ulët të euros dhe shpenzimeve të mëdha të konsumatorëve.

Parashikimi i bërë nga katër institute gjermane e ka rritur parashikimin nga 1.2 % sa kishin vlerësuarnë vjeshtë rritjen e ekonomisë së Gjermanisë.

XS
SM
MD
LG