Ndërlidhjet

Presidenti i Qipros turke zgjidhet me balotazh


Dervis Eroglu një nga kandidatët për president të Qipros turke

Zgjedhjet presidenciale në Qipron turke do të kenë edhe raundin e dytë, ku do të përballet dy nga 7 kandidatët e raundit të parë.

Presidenti aktual, Dervish Eroglu dhe sfiduesi, Mustafa Akinxhi, janë kandidatët e mbetur.

Pjesëmarrja në raundin e parë mbi 62 % nga 177 mijë banorët me të drejtë vote.

Muajin e ardhshëm ndërkaq pritet të vazhdojnë bisedimet për bashkimin e ishullit të ndarë në dy pjesë, atë turke dhe greke.

Vendi është i ndarë prej vitit 1974 pas okupimit turk që e kundërshtonte grusht-shtetin e përkrahësve të bashkimit të Qipros me Greqinë.

Bisedimet për paqe janë ndërprerë vitin e kaluar pas përplasheve rreth të drejtës së shfrytëzimit të rezervave potenciale të gazit në bregdet.

XS
SM
MD
LG