Ndërlidhjet

Ghani: "Ne nuk do të tolerojmë asnjë lloj korrupsioni"


Ashraf Ghani

Presidenti i Afganistanit Ashraf Ghani e ka urdhëruar Ministrinë e Brendshme të hetojë pse raporti i financuar nga Kombet e Bashkuara për korrupsion në polici, është injoruar.

Agjencia e lajmeve Reuters raporton se ka parë një kopje të direktivës së presidentit. Agjencia e lajmeve citon Ghanin të ketë thënë se "Ne nuk do të tolerojmë asnjë lloj korrupsioni."

Raporti i financuar nga OKB-ja kishte për qëllim identifikimin e praktikave korruptive në Fondin e Ligjit dhe Rendit të Mirëbesimit të Afganistanit (LOTFA) që paguan për pagat e policisë afgane, por raporti nuk është shpërndarë kurrë.

Në raport rekomandohej të pushohen nga puna zyrtarë të cilët sabotojnë sistemin.

XS
SM
MD
LG