Ndërlidhjet

Kina do ndalojë vallëtaret ekzotike nëpër funerale


Ilustrim

Zyrtarët kinezë kanë njoftuar se do të ndalojë vallëtaret që performojnë nëpër funeralet e zonave rurale, njofton Ministria e Kulturës e këtij vendi, raporton Reuters.

Vallëzimet e tilla sipas këtij njoftimi janë përshkruar si ilegale dhe që e dëmtojnë “moralin shoqëror”.

Mediat shtetërore thonë se paraqitje të tilla të vallëtareve në disa funerale kanë për qëllim që të tërheqin sa më shumë pjesëmarrës derisa familja e tregon edhe pasurinë e saj.

Kjo praktikë konsiderohet si jo e shpeshtë, por që ka tendenca në rritje.

XS
SM
MD
LG