Ndërlidhjet

Një raport i ri tregon se kërcënimi i dyfisht, në njëren anë nga grupet ekstremiste dhe në anën tjetër nga qeveritë që i vendosin ndalesa lirisë së punës, ka çuar deri te “periudha më e rrezikshme dhe më vrasëse për gazetarët në historinë e re”.

Komiteti për Mbrojtjen e Gazetarëve (CPJ) me seli në New York, e ka publikuar sot raportin e saj vjetor për lirinë e gazetarëve.

Fjala është për përmbledhjen e eseve që pasqyron ambientin me rrezik të raportimit nga Siria, cenzurën gjatë përhapjes së Ebolës, burgosjen e gazetarëve në Egjipt dhe Etiopi e deri te përdorimi i gazetarëve vitin e kaluar në videot propaganduese të ekstremistëve.

XS
SM
MD
LG