Ndërlidhjet

Pakistan: Sulmet vetëvrasëse janë joislamike


Ilustrim

Afro 200 intelektualë religjiozë në Pakistan e kanë publikuar një urdhër fetar ose fatva, kundër sulmeve vetëvrasëse.

Ky urdhër, i publikuar dje në një konferencë në qytetin lindor Lahore, sulmet vetëvrasëse i përshkruan si të ndaluara (haram) sipas ligjit të sheriatit.

U tha, po ashtu, se filozofia e Shtetit Islamik, Tehreek-e-taliban, al-Kaida, dhe e grupve të tjera ekstremiste, është joislamike dhe e mbështetur në mosdije.

Sipas këtij urdhëri, mbrojtja e jomyslimanëve është e obligueshme në një shtet islamik.

XS
SM
MD
LG