Ndërlidhjet

Në Irlandë po numëron votat e referendumit pro-gay


Irlandë

Në Irlandë po numërohen votat e referendumit historik për legalizimin ose jo të martesave midis çifteve të gjinisë së njëjtë.

Mbi 3.2 milionë njerëz janë pyetur të premten nëse duan të ndryshojnë Kushtetutën dhe t’iu lejojnë homoseksualëve dhe lezbikeve që të martohen.

Nëse ndryshimi miratohet, Irlanda do të bëhet vendi i parë që legalizon martesat e tilla me votat e popullit.

XS
SM
MD
LG