Ndërlidhjet

Gratë kalojnë zonën e demilitarizuar midis Koreve


Në Zonën e Demilitarizuar... (foto arkivi)

Një grup prej 30 grave aktiviste kanë kaluar zonën e demilitarizuar që ndan Korenë e Veriut dhe të Jugut, në përpjekje për të promovuar paqen.

I udhëhequr nga feministja amerikane, Gloria Stinem, grupi me gra nga 15 vende ka kaluar zonën me autbus.

Gratë nuk janë lejuar të ecin në këmbë nëpër fshatin e braktisur Panmunjom, ku më 1953 është nënshkruar armëpushimi që i ka dhënë fund luftës së Koreve.

XS
SM
MD
LG