Ndërlidhjet

90% e armëve globale kimike jashtë shkatërruar


Drejtori i përgjithshëm i Organizatës për Ndalimin e Armëve Kimike, Ahmet Uzumcu.

Organizata për Ndalimin e Armëve Kimike ka thënë se 90 për qind e rezervave botërore kimike janë shkatërruar.

“Jemi në rrugë të pastrimit të botës nga armët kimike”, ka thënë drejtori i përgjithshëm i organizatës, Ahmet Uzumcu.

Organizata me seli në Hagë ka thënë se rreth 63,000 tonelata të armëve të deklaruara kimike, shumica nga arsenali i Shteteve të Bashkuara dhe Rusisë, janë shkatërruar “në mënyrë të sigurt” prejse ndalesa globale për prodhimin dhe ruajtjen e armëve kimike ka hyrë në fuqi në vitin 1997.

Organizata për Ndalimin e Armëve Kimike ka fituar Çmimin Nobel për Paqe në vitin 2013.

XS
SM
MD
LG