Ndërlidhjet

Besimtarët myslimanë e kanë filluar muajin e Ramazanit


Ilustrim

Më se 1.5 miliardë myslimanë në gjithë botën dje dhe sote kanë filluar muajin e agjërimit të Ramazanit.

Për shkak të metodologjive që zbatohen, besimtarët myslimanë në disa vende të botës e kanë filluar Ramazanin dje, ndërsa disa të tjerë sot.

Në Kosovë besimtarët myslimanë muajin e shenjtë të Ramazanit e kanë filluar sot.

Gjatë këtij muaji, besimtarët nuk ushqehen dhe nuk pinë, prej lindjes e deri në perëndim të Diellit.

Me këtë agjërim synohet që besimtarët t’i afrohen Zotit dhe për t’i përkujtuar ata për vuajtjet e atyre që kanë më pak fat në jetë.

XS
SM
MD
LG