Ndërlidhjet

Papa: Për ngrohje globale fajësohet aktiviteti njerëzor


Papa Françesk

Papa Françesk sot e ka publikuar një dokument me mësime për ambientin, duke kërkuar që karburantet e fosileve “në mënyrë progresive të zëvendësohen pa vonesë”.

Në letrën për klerikët katolikë të publikuar sot, Papa Françesk, në masë të madhe, e ka fajësuar aktivitetin njerëzor për nxehje globale.

Ai ka kërkuar që bota e pasur ta ndryshoj mënyrën e jetës dhe shpenzimin e energjisë për ta evituaar shkatërrimin e ekosistemeve.

XS
SM
MD
LG