Ndërlidhjet

Fituesi i Çmimit Pulitzer, poeti dhe profesori i gjuhës angleze në Universitetin e Massachusetts-Amherst ka vdekur. James Tate ishte 71 vjeçar.

Universiteti thotë se Tate vidq të pas një sëmundjeje të gjatë.

Tate prejardhjen e ka nga qyteti Kansas. Libri i tij “Poezitë e Përzgjedhura” u shpërblye me Çmimin Pulitzer për poezi në vitin 1991.

Tate gjithashtu është shpërblyer me çmime tjera, përfshirë Çmimin Kombëtar për Librin, në vitin 1994.

XS
SM
MD
LG