Ndërlidhjet

Obama mbron marrëveshjen me Iranin


Barack Obama

Presidenti amerikan Barack Obama ka mbrojtur marrëveshjen historike bërthamore të arritur me Iranin, duke thënë se marrëveshja është në interesin kombëtar të Shteteve të Bashkuara.

"Pa një marrëveshje, regjimi i sanksioneve ndërkombëtare do të zhbëhej, me pak aftësi për ta ri-impononuar atë. Me këtë marrëveshje ne kemi mundësinë që paqësisht të zgjidhim një kërcënim të madh në sigurinë rajonale dhe ndërkombëtare", tha Obama gjatë një konference në Shtëpinë e Bardhë.

Obama gjithashtu tha se kritikat nuk kanë dhënë ndonjë alternativë më të mirë se sa marrëveshja e arritur në Vjenë më 14 korrik.

Ai shtoi se ende ka “diferenca të thella" mes Iranit dhe Shteteve të Bashkuara në lidhje me "përkrahjen e Iranit ndaj terrorizmit dhe përdorimi i fuqisë së tij për të destabilizuar pjesë të Lindjes së Mesme."

XS
SM
MD
LG