Ndërlidhjet

Gjermani: Bundestagu votoi për vazhdimin e negociatave me Greqinë


Anëtarët e Bundestagut gjerman duke votuar lidhur me Greqinë

Ligjvënësit gjermanë me shumicë të madhe kanë votuar që qeverisë t’i jepet mandat për vazhdimin e negociatave me Greqinë për marrëveshjen e tretë për kredi.

Gjermania, që është kreditori më i madh i Greqisë në Bashkimin Evropian, ka insistuar në ulje të rrepta të shkurtimeve dhe rritje të taksave.

Kjo lëvizje u bë pasi ligjvënësit grekë i kanë miratuar masat e reformave të ashpra ekonomike të kërkuara nga Bashkimi Evropian, që ishte si kusht për marrjen e kredisë.

XS
SM
MD
LG