Ndërlidhjet

Greqia i dërgon kërkesë për hua FMN-së


Greqia ka parashtruar një kërkesë zyrtare te Fondi Monetar Ndërkombëtar (FMN) për një hua të re, derisa kërkon një paketë të tretë të madhe shptëtimi nga kreditorët e saj

Kërkesa zyrtare u bë përmes një letre të dërguar ndaj Drejtoreshës Menaxhuese të FMN-së, Christine Lagarde.

Ministria e Financave e Greqisë tha se letra u dërgua më 24 korrik, kur negociatorët nga Bashkimi Evropian, Banka Qendrore Evropiane dhe FMN-ja, u takuan në Athinë me qeverinë greke për negociata për një marrëveshje të re.

XS
SM
MD
LG