Ndërlidhjet

Kina dënon me burg anëtarë të një sekti fetar


Kinë

Një gjykatë në verilindje të Kinës dënoi pesë persona me burg sot, se kanë përhapur mësimet e një grupi të ndaluar fetar.

Pesë anëtarë të “Quannengshen”, ose Kisha e Zotit të Madhërishëm, u dënuan me dy deri tre vjet për moszbatim të ligjit, rekrutimin besimtarësh, dhe zgjerim të grupit.

Anëtarët e grupit të besojnë se Jezusi u ringjall si gruaja e themeluesit të sektit.

Grupi ka qenë i ndaluar zyrtarisht, së bashku me 13 sekte të tjera.

Në vitin 2014, një video u shfaqteksa anëtarët Quannengshen rrahën një grua për vdekje në një restaurant. Dy anëtarë të grupit u dënuan me vdekje për vrasjen e saj.

XS
SM
MD
LG