Ndërlidhjet

Opozita dorëzon sot lëndën për Gjykatën Speciale


Prishtinë

Opozita në Kosovë do të dorëzojë sot në Gjykatën Kushtetuese lëndën për kontestimin e amendamentit kushtetues, të miratuar javën e kaluar në Kuvend, me të cilin krijohet baza ligjore për themelimin e Gjykas Speciale për Krime Lufte në Kosovë.

Partitë opozitare pretendojnë se kryetari i Kuvendit dhe vetë Kuvendi i Kosovës nuk i kanë përfillur procedurat për miratimin e këtij amendamenti dhe kërkojnë interpretimin nga ana e Kushtetueses.

Sipas opozitës, amendamenti është në shpërputhje të plotë me Kushtetutën e Republikës së Kosvës.

Për më shumë hollësi, lexoni këtu.

XS
SM
MD
LG