Ndërlidhjet

Kirgizia bëhet anëtare e UEE-së


Flamuri kirgiz dhe ai rus

Kirgizia është bërë anëtare me të drejta të plota të Unionit Ekonomik të Euroazisë (UEE), i cili udhëhiqet nga Rusia.

Anëtarësimi i Kirgizisë është bërë pasi shteti zyrtarisht ka hequr kontrollet doganore në kufirin me Kazakistanin.

Kontrollet doganore në 8 pika doganore në kufrin Kirgizi-Kazakistan janë hequr sot.

Kirgizia është anëtari i pestë i UEE-së.

Rusia, Bjellorusia dhe Kazakistani nënshrkuan traktatin e UEE-së në maj të vitit 2014. Armenia iu bashkua këtij grupi në dhjetor të po atij viti.

XS
SM
MD
LG