Ndërlidhjet

Ndaloni yndyrën, jo karbohidratet, për të humbur peshë


Ilustrim

Ndërprerja e yndyrës çon në humbje më të madhe të peshës sesa reduktimi i karbohidrateve, bën të ditur një studim amerikan.

Shkencëtarët kanë analizuar në mënyrë intensive njerëz në dieta të kontrolluara, duke inspektuar çdo kafshatë ushqimi dhe çdo stërvitje që kanë bërë.

Të dyja dietat, të analizuara nga Institutet Kombëtare të Shëndetësisë në SHBA, kanë çuar në humbje të peshës, por njerëzit kanë humbur më shumë kur kanë reduktuar konsumimin e yndyrës.

Deri më tash është argumentuar se reduktimi i karbohidrateve është mënyra më e mirë për të hequr peshë sepse një gjë e tillë ndryshon metabolizmin e trupit.

XS
SM
MD
LG