Ndërlidhjet

FMN-ja mund të arrijë marrëveshje për borxhin grek


Presidenti i eurogrupit Jeroen Dijsselbloem

Presidenti i eurogrupit Jeroen Dijsselbloem ka thënë se ai beson se vendet e eurozonës dhe Fondi Monetar Ndërkombëtar (FMN) do të mund të arrijnë një marrëveshje për të marrë pjesë në paketën e shpëtimit të Greqisë.

Dijsselbloem tha se përderisa qeveritë evropiane kanë kundërshtuar çdo shlyerje të mundshme të borxhit grek dhe FMN-ja beson se borxhi grek nuk është i qëndrueshëm, ata do të jenë në gjendje të gjejnë një formë kompromisi për të ulur normat e interesit dhe të zgjasin afatet e pagesave.

XS
SM
MD
LG