Ndërlidhjet

BE-ja zgjat sanksionet kundër Rusisë


Ilsutrim

Bashkimi Evropian është pajtuar të zgjasë sanksionet kundër Rusisë për gjashtë muaj tjera, si dhe për separatistët në Ukrainë, që të vazhdojë të bëjë presion ndaj Rusisë për të mbajtur presionin ndaj Moskës që të vazhdojë të zbatojë marrëveshjen për armëpushim.

Vendimi u mor gjatë një takimi mes ambasadorëve të BE-së më 2 shtator, dhe duhet të nënshkruhet nga ministrat në mes të muajit.

Ngrirja e aseteve dhe ndalimi i udhëtimeve parashiheshin të ndërpriten më 15 shtator.

Sanksionet prekën 150 persona, përfshirë këshilltarë rusë, ligjvënës dhe liderë rebelë.

Sanksionet fillimisht u vendosën nga BE-ja për persona të përfshirë në ndërhyrjen ruse në Ukrainë.

XS
SM
MD
LG