Ndërlidhjet

Toka ka mbi tre trilionë drunj


Ilustrim

Sipas një vlerësimi të ri, në Tokë janë mbi tre trilionë drunj.

Shifra është tetë herë më e lartë se vlerësimet e mëparshme, të cilat kanë llogaritur 400 miliardë drunj më së shumti.

Vlerësimi i ri është bërë nga Thomas Crowther, nga Universiteti Yale, dhe kolegët e tij, të cilët kanë kombinuar të dhënat e hulumtimeve në terren me imazhet satelitore.

Ekipi i ka thënë revistës Nature se totali i drunjve paraqet rreth 420 pemë për një person, transmeton BBC.

XS
SM
MD
LG