Ndërlidhjet

OKB: Evropa është paralajmëruar për valët e refugjatëve


Ivan Simonoviç, zyrtarë për të drejtat e njeriut i Sekretarit të Përgjithshëm të OKB-ës.

Një zyrtarë i Organizatës së Kombeve të Bashkuara ka thënë se kjo organizatë në vazhdimësi i kishte paralajmëruar vendet e Evropës, për valët e emigrantëve,

Kriza evropiane ka qenë e pashmangshme, sepse vendet si Jordani, Turqia dhe Libani, që kanë me miliona refugjatë nga Siria, janë “ngopur” , ka thënë Ivan Simonoviç, zyrtarë për të drejtat e njeriut i Sekretarit të Përgjithshëm të OKB-ës.

Vetëm këtë vit në Evropë, përmes detit kanë hyrë 300 mijë emigrantë dhe kjo nuk duket se do të ndalet për një kohë të shkurtër, megjithë tentimet për t’i mbajtur emigrantët jashtë zonës së BE-së, ka thënë ai.

XS
SM
MD
LG