Ndërlidhjet

Sot është Dita Ndërkombëtare e Shkrim-Leximit, e cila ka për qëllim të nxjerrë në pah rëndësinë e leximit për individët, komunitetet dhe shoqëritë.

Kombet e Bashkuara e kanë shpallur këtë ditë qysh në nëntor të vitit 1965.

Tema sivjet është “shkrim-leximi dhe shoqëritë e qëndrueshme”.

Sipas UNESCO-s, apo Agjencisë për Arsim, Shkencë dhe Kulturë të OKB-së, 757 milionë njerëz në gjithë botën, të moshës 15 vjeç ose më të vjetër, janë analfabetë.

XS
SM
MD
LG