Ndërlidhjet

Vdes njëri ndër nënshkruesit e parë të Kartës 77


Radim Palous

Ish-disidenti i Çekosllovakisë dhe filozofi, Radim Palous, ka vdekur në moshën 90-vjeçare.

Palous është persekutuar për bindjet e tij liberale në vitet 1950, si dhe pas pushtimit sovjetik të Çekosllovakisë në vitin 1968.

Ai ka qenë ndër nënshkruesit e parë të Kartës 77, për të drejtat e njeriut.

Palous, pas rënies së komunizmit në vitin 1989, është bërë rektor i Universitetit të Karlit në Pragë.

XS
SM
MD
LG