Ndërlidhjet

Gjykata Kushtetuese vlerëson se lideri i opozitës po mbahet ilegalisht në paraburgim


foto ilustruese.

Gjykata kushtetuese e Gjeorgjisë ka vendosur se lideri i opozitës Giri Ugulava, i dënuar me 14 muaj burgim, po mbahen në mënyrë ilegale.

Giri Ugulava akuzohet për keqpërdorim të fondeve shtetërore.

Gjykata ka vendosur se masa e paraburgimit, e cila është e përcaktuar me ligj deri në 9 muaj, ka tejkaluar afatin në rastin e tij.

Ai po mbahet në paraburgim qe 14 muaj dhe kjo është e pa ligjshme, ka thënë avokatja e tij, duke kërkuar lirimin e menjëhershëm të tij.

Giri Ugulava, ka qenë kryebashkiak i kryeqytetin Tbilisu.

Gjatë kësaj kohe ai kishte realizuar projekte të mëdha infrastrukturore dhe reforma sociale, të cilat dukshëm kishin përmirësuar cilësinë e jetesës, në kryeqytetin e Gjeorgjisë.

XS
SM
MD
LG