Ndërlidhjet

Kanada: Përshpejtohet procesi i pranimit të refugjatëve sirianë


Pamje nga kryeqyteti Otava në Kanada

Kanadaja ka shpallur se do t’i pranoj 10 mijë refugjatë nga Siria, gjatë vitit të ardhshëm.

Autoritetet e Kanadasë, mbrëmë vonë, kanë njoftuar se do ta thjeshtojnë dhe përshpejtojnë procesin e miratimit të aplikacioneve, që do të thotë se refugjatët më nuk kanë nevojë ta dëshmojnë statusin e tyre nëpërmjet Agjencisë së Kombeve të Bashkuara për refugjatë.

Javën e kaluar, Kanadaja tha se do të dërgoj ndihmë në vlerë prej 100 milionë dollarësh amerikanë për kampet e refugjatëve sirianë.

Në dekadat e kaluara, Kanadaja me shpejtësi e ka sistemuar një numër të madh të refugjatëve.

Në vitet e 90-ta i ka marrë afro 5 mijë vetë nga Kosova.

Prej Luftës së Dytë Botërore, në Kanada kanë arritur më tepër se 1.2 milionë refugjatë.

XS
SM
MD
LG