Ndërlidhjet

Australia formon kabinetin e ri qeveritar


Australian cabinet

Kryeministri i Australisë, Malcolm Turnbull është detyruar ta mbrojë kabinetin e tij, në ditën e betimit të tyre në qeveri, në Canberra.

Shumë përkrahës të ish kryeministrit Tony Abbot janë larguar nga vendet e tyre të punës, përderisa janë zëvendësuar me anëtarë të ri, të papërvojë.

Lideri i opozitës Bill Shorten dhe disa media lokale kanë thënë se kryeministri Turnbull, po i shpërblen përkrahësit e tij.

Kabineti i ri qeveritar, ka edhe pesë ministre, përshi edhe Marisë Payne, si ministria e parë e mbrojtjes femër, në vend.

Para ceremonisë inauguruese, kryeministri ka thënë se kabineti i tij qeveritarë është zgjedhur në baza meritore.

XS
SM
MD
LG