Ndërlidhjet

Papa potencon çështjen e ambientit edhe në OKB


Papa Françesku gjatë fjalimit të tij në OKB.

Papa Françesku ka urdhëruar liderët botërore, të mbledhur në Organizatën e Kombeve të Bashkuara në New York, të respektojnë të drejtën njerëzore “për ruajtje të ambientit.”

Ai gjithashtu u bëri thirrje agjencive financiare të mos i nënshtrojnë vendet me "sistemin shtypëse të kreditimit," që vetëm po e rrisin nivelin e varfërisë.

Papa ka vizituar edhe memorialin e 11 shtatorit.

Gjatë fjalimeve të tij të ndryshme, ai ka adresuar edhe temat për shkollimin e vajzave, drogës, si dhe ka mirëpritur vendimin e Iranit dhe fuqive botërore, për programin bërthamorë, duke e vlerësuar si” dëshmi potenciale e qëllimit të mirë politik.”

XS
SM
MD
LG