Ndërlidhjet

Vazhdon fluksi i migrantëve në Evropë


Foto arkivi.

Vala prej 8 mijë migrantëve sirianë dhe irakianë, gjatë ditës për në Evropë nuk duket se do të ndalet kanë thënë, zyrtarë të Kombeve të Bashkuara (OKB).

Këto shifra i ka dhënë koordinatori rajonal i OKB-ës, për refugjatë Amin Awad, për Reuters.

Më shumë se 5 mijë refugjatë vinë në baza ditore në Greqi.

Vala e migrantëve mund të vazhdojë edhe gjatë dimrit, nëse moti do të jetë i ngrohtë dhe kufijtë do të jenë të hapur ka paralajmëruar edhe Organizata

Ndërkombëtare për Migrantë (IOM), për BBC.

Më shumë se gjysmë milionë migrant, kryesisht nga Lindja e Mesme dhe Afrika, kanë arritur në Evropë gjatë këtij viti.

XS
SM
MD
LG