Ndërlidhjet

Zuckerberg premton internet në kampet e refugjatëve


Themeluesi i rrjetit social Facebook, Mark Zuckerberg.

Themeluesi i rrjetit social Facebook, Mark Zuckerberg, ka bërë publike planet për të ndihmuar në shpërndarjen e internetit në kampet e Kombeve të Bashkuara për refugjatë.

Duke folur në një forum të OKB-së në Nju Jork, Zuckerberg ka thënë se një veprim i tillë do t’iu ndihmojë refugjatëve që të mbajnë lidhje me familjet.

Ai po ashtu ka thënë se Facebook do të jetë pjesë e një fushate për ta bërë internetin të disponueshëm për këdo në planet, brenda pesë vjetësh.

Zuckerberg ka thënë se interneti mund t’iu ndihmojë Kombeve të Bashkuara që të përmbushin objetivat e tyre të zhvillimit.

Nënshkruesit e fushatës, që mban titullin Deklarata e Lidhjeve, përfshijnë yllin e rock-ut, Bonno, aktoren Charlize Theron, sipërmarrësit Bill Gates dhe Richard Branson, si dhe bashkëthemeluesin e Wikipedia-s, Jimmy Wales.

XS
SM
MD
LG