Ndërlidhjet

Maqedoni: Ostreni e themeloi partinë e re shqiptare Uniteti


Pamje e një pjese të Shkupit

Ish-gjenerali i Ushtrisë Çlirimtare Kombëtare në Maqedoni, Gëzim Ostreni, sot e ka shpalosur platformën e partisë më të re shqiptare,Uniteti, duke theksuar se lindja e kësaj partie është inicuar si nevojë që shqiptarët e Maqedonisë të mos kenë parti të kontrolluara nga partia e kryeministrit Nikolla Gruevski VMRO-DPMNE.

“Idetë e partive shqiptare janë të kontrolluara nga VMRO-DPMNE dhe mundohen të sigurojnë monopol për vete. Shqiptarët po e ndjejnë veten të pasigurt se a do të realizohen çështjet për të cilat i kanë votuar përfaqësuesit. Marrëveshja e Ohrit nuk po realizohet sepse janë betuar se do të jenë besnikë ndaj organeve të shtetit. Ne vlerësojmë se partitë parlamentare shqiptare janë vasalë të VMRO-DPMNE-së. BDI-ja vazhdon të mashtrojë popullin duke thënë se do të anëtarësohet në Bashkimin Evropian dhe NATO, e tjetra nuk mund t’i shkëputet VMRO-së. Qeveria e Maqedonisë nuk ka ngurruar të përdorë dhunë ndaj shqiptarëve”, është shprehur Gëzim Ostreni, drejtues i partisë së re Uniteti.

Gëzim Ostreni ishte dhe njëri nga themeluesit kryesorë të partisë shqiptare të drejtuar nga Ali Ahmeti, BDI, pas konfliktit të armatosur në Maqedoni në vitin 2001.

Ostreni, njëkohësisht, për një kohë të gjatë e ka drejtuar BDI-në nga pozita e sekretarit të përgjithshëm të partisë dhe e ka pasur dhe postin e nënkryetarit të parlamentit të Maqedonisë.

XS
SM
MD
LG